Складові:
- 200 г борошна
- 150 мл теплої води
- 1 ст. л. оливкової олії
- щіпка солі
начинка:
- 4 шт. яблук
- 100 г родзинок
- 60 г цукру
- 1 ч. л. кориці
- 2 ст. л. волоських горіхів
- 1/2 шт. лимонного соку
Приготування
Борошно змішати з теплою водою і сіллю, поступово влити оливкову олію і замісити м'яке, трохи липке тісто. Накрити тісто, що вийшло плівкою і дати постояти 2 години.
Яблука очистити і нарізати тонкими часточками. Ізюм залити гарячою водою на 5 хвилин, обсушити. Яблука і родзинки змішати, посипати цукром і корицею, полити лимонним соком і дати постояти, поки цукор не розчиниться.
Чистий кухонний рушник рясно посипати борошном, покласти на нього тісто і не дуже тонко розкачати його в прямокутник. Потім руками витягати тісто по колу до тих пір, поки воно не стане прозорим.
На тісто викласти горіхи, потім - яблучну начинку і за допомогою рушника скрутити в рулет. Перекласти рулет на деко і випікати при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин або до золотистого кольору. Готовий штрудель остудити і посипати цукровою пудрою.
Джерело: Борошно змішати з теплою водою і сіллю, поступово влити оливкову олію і замісити м'яке, трохи липке тісто. Накрити тісто