Осінній сирник (гарбузово-яблучний сирник)

Форма для випікання (діаметр 25 см).

Складові:
гарбузовий шар:
- 1 кг гарбуза 
- 7 ст. л. манки
- 3 - 4 ст.л. цукру
- 1 яйце 
- 3 ст. л. сухарів
- 1 ст. л. кориці або какао (можна менше)

яблучний шар:
- 1 кг яблук
- 5 ст. л. цукру (залежно від сорту яблук)
- 1 ст. л. лимонного соку (за бажанням) 
- 1 ст. л. кориці або какао (можна менше)

cирний шар:
- 0,7 - 1 кг домашнього сиру 
- 1 яйце
- 8 ст. л. цукру
- сік 1 лимона 

Приготування
Очищений гарбуз нарізати і відварити у невеликій кількості води (до м’якості), відкинути на друшляк, щоб стекла рідина. Гарбуз перетерти блендером у пюре (можна через м’ясорубку), додати манку, цукор, добре перемішати, щоб не було грудочок і залишити на 20 хв. Для набухання. Потім додати яйце та сухарі перемішати.

Почищені яблука натерти на грубій тертці, додати цукор, можна полити лимонним соком та гарно вимішати.

Домашній сир перетерти через сито (можна через м’ясорубку або блендером), додати жовток, цукор, лимонний сік і добре перемішати. Білок взбити на піну і обережно вмішати у сирну суміш.

Форму змазуємо маслом, посипаємо мукою або сухарями. Першим викладаємо гарбузовий шар, посипаємо корицею (я посипала какао), другим - яблучний шар (якщо яблука дуже соковиті, то можна трохи віджати від соку), знову посипаємо корицею (какао), зверху викладаємо сирний шар. 
Випікаємо в духовці при 180-200 градусах до рум’яного кольору. 
Охолоджений сирник можна полити шоколадом.



Джерело: Очищений гарбуз нарізати і відварити у невеликій кількості води (до м’якості), відкинути на друшляк, щоб стекла рідина.
close
Додати свій рецепт