Яблучно гарбузовий штрудель

Складові:
тісто:
- 250 г борошна
- 1/3 ч. л. солі 
- 50 мл олії
- 125 мл води

начинка:
- 600 г яблук
- 350 г гарбуза
- 150 г цукру
- 1 ч. л. кориці
- 1/2 лимона
- 100 г грецьких горіхів

додатково:
- 50 г сухарів
- 100 г вершкового масла
- цукор-пудра для посипання

Приготування
Просіяти борошно, додати сіль, олію, воду, замісити еластичне тісто. Добре вимісити ( до 10 хв). Змастити олією та загорнути в кульок. Залишити на 40 хв відпочивати)))
Яблука (шкірку я не обирала) та гарбуз почистити та порізати дрібними кубиками. Залити лимонним соком, додати цукор, корицю, горіхи.
На столі розтачати тісто чим тонше, перекласти його на чистий рушник, та руками ще добре розтягнути, але обережно, щоб не порвати. Середину тіста змастити вершковим маслом та щедро посипати сухарями ( я використовувала бісквітні крихти), викласти начинку ( залишити 12-15 см з одного боку пустою) , згорнути рулет з допомогою рушника, так щоб пустий кінець тіста накрив рулет зверху. Змастити маслом, перенести на форму для випікання , використати пергамент. 
Пекти 40-45 хв при 180 *, 2 рази під час випікання змащувати маслом.
Гарячий штрудель посипати цукром-пудрою, подавати теплим.



Джерело: Просіяти борошно, додати сіль, олію, воду, замісити еластичне тісто. Добре вимісити ( до 10 хв). Змастити олією та загор
close
Додати свій рецепт