Складові:
тісто:
- 400-450 г борошна (залежить віл клейковини та якості борошна)
- 1 скл. (250 мл) теплої води
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 1,5 ч. л. сухих дріжджів або 20 г свіжих дріжджів
масляна суміш:
- 6 столових ложок топленого вершкового масла
- давлений часник
- тертий твердий сир
Приготування
В теплій воді розчинити дріжджі, цукор додати сіль, борошно. Замісити тісто та залишити його в теплому місті, щоб піднялося. Потім тісто трішки обмяти.
Готове тісто порізати на шматочки розміром з грецький горіх та скатати у кульки.
Кожну кульку тіста вмокнути у масляну суміш, викласти в один шар у форму круглу, можна для кексу. Посипати тертим сиром. Потім викласти ще один шар кульок у маслі і знову посипати тертим сиром. Поставити у тепле місце на 30 хвилин. Випікати у духовці при температурі 180-190 градусів ло рум’яної скоринки.
Можна їсти окремо, можна з борщем. Їдять такий хлібчик відламуючи кусочки. Виходить смачний, з сирно- часничним ароматом.
Джерело: В теплій воді розчинити дріжджі, цукор додати сіль, борошно. Замісити тісто та залишити його в теплому місті, щоб піднял