Житній хліб на пиві
Складові:
- 1 скл. пива кімнатної температури
- 1/2 скл. теплої води
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2 ст. л. цукру
- 2,5 скл. пшеничного борошна
- 1 скл. житнього борошна
- 1 ст. л. крохмалю
- 1,5 ч. л. солі
- 50 г дріжджів або 1 ч. л. сухих дріжджів з невеликим чубком
Приготування
Усі рідкі інградієнти зібрати в одну миску, додати дріжджі, дати постояти 5 хв. Додати усі інші і добре вимішати.
Тісто обмазуємо рослинною олією, накриваємо миску рушником і в тепле місце на 3-4 години.
Тісто обминути, надати форми викласти на деко або покласти у форму, і дати піднятися.
Присипати борошном і випікати 40 хв. при 180.
Джерело: Усі рідкі інградієнти зібрати в одну миску, додати дріжджі, дати постояти 5 хв. Додати усі інші і добре вимішати. Тісто