Мавп'ячий хліб з печеним перцем та кунжутом

Складові:
- 330 г борошна
- 115 г молока
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце ( досить велике, 65 г)
- 40 г теплої води
- 6 г сухих дріжджів
- 12 г цукру (3 ч. л.)
- 3 г солі (0,5 ч. л.)
- 1/4 печеного перцю
- насіння кунжуту

Приготування
Борошно просіяти, додати до нього дріжджі.
50 гр масла розтопити, змішати з молоком, водою, цукром і злегка збитим яйцем. Поступово всипаючи борошно, замісити тісто. Вимішувати доти, поки тісто не стане еластичним і перестане прилипати до рук - орієнтовно 7-8 хвилин.
Додати сіль. Залишити тісто для підйому в теплому місці на 1 годину ( воно збільшиться в об'ємі вдвічі ), накривши миску плівкою.
Другу частину масла розтопити. Сформувати хліб, додавши при цьому порізаний на маленькі шматочки печений перець, для цього треба тісто нарізати чи нащипати на невеликі шматочки. Вмокати їх в розтоплене масло, викладати у форму для випічки, залишаючи місце для підйому тіста - воно росте. 
Форму брати для випічки кексів - цеглинкою. Залишити для підйому ще хвилин на 40.
Духовку розігріти до 190 градусів. Пекти хліб близько 40 хвилин.



Джерело: Борошно просіяти, додати до нього дріжджі. 50 гр масла розтопити, змішати з молоком, водою, цукром і злегка збитим яйцем
close
Додати свій рецепт