Тефтелі з рисом

Складові:
- 500 г нежирної свинини
- 300 г вареного рису
- 3 стебла молодої цибулі
- сіль та перець до смаку
- 2-3 ст.л. олії для смаження
- 2 ст. л. борошна
- вода 
- зелень

Приготування
М'ясо перемолоти, цибулю також ( разом з зеленими перами).
Додати відварений охолоджений рис, сіль та перець до смаку.
Гарно все вимішати.
Сформувати маленькі кульки (великі не робіть, бо при обсмажуванні вони не встигнуть "скріпитись" і можуть при тушінні просто розвалитись).
Обсмажити тефтелі в олії на маленькому вогні, акуратно перевертаючи, щоб вони обсмажились з усіх боків.
Дно невеликої каструлі викласти зеленню (це щоб тефтельки не пригоріли), можна дно вкрити цибулєю або морквою.
Скласти всі обсмажені кульки в каструлю.
Борошно підсмажити на сухій пательні, постійно помішуючи, щоб не згоріло, посолити, і тудиж, в гарячу пательню ( вогонь вже вимкнутий) влити 250 мл теплої води, перемішати ( вийде густа каша), і знову долити 250 мл теплої води. Гарно перемішати ( можна вінчиком). Грудочок борошна не повинно бути ( якщо у вас все-таки є такі грудочки, процідіть соус через сито).
Залити соусом тефтелі і тушити під кришкою 20 хв, після закипання, на максимально маленькому вогні.



Джерело: М'ясо перемолоти, цибулю також ( разом з зеленими перами). Додати відварений охолоджений рис, сіль та перець до смаку. Г
close
Додати свій рецепт