Проковтни язик закуска по-чеченськи

Приготування
1,5 – 2 кг язика зварити з овочами (цибуля, морква, селера, сіль, перець, лавровий – все, як на бульйон) протягом 1,5 – 2 годин; залити відразу холодною водою, щоб легше відійшла шкірка, почистити, порізати досить великими шматочками (щоб можна було вкусити). Я варю язик в мультиварці-скороварці 50 - 60 хвилин.
2 цибулини порізати півкільцями, підсмажити на маслі;
500г печериць почистити, порізати. Далі можна використати сирими, але я підсмажила їх разом з цибулею;
Вимішати язик з цибулею та грибами, поперчити, посолити, викласти у змащену жиром форму для запікання.

Приготувати соус: 500мл сметани 20% (краще взяти і домашню сметану) змішати з 1 скл. різаних (або грубо мелених) горіхів та 3 – 4 подрібненими зубчиками часнику. Посолити до смаку, залити язик у формі.

Запікати протягом 20хв. при температурі 180 – 200 градусів.

Викласти на тарілку, щедро посипати зеленню (кріп, петрушка, кінза).

Найдовший процес - це зварити язик. А от все зібрати докупи, почистити-порізати - робиться дуже швидко.



Джерело: 1,5 – 2 кг язика зварити з овочами (цибуля, морква, селера, сіль, перець, лавровий – все, як на бульйон) протягом 1,5 –
close
Додати свій рецепт