Лимонний пиріг

Складові:
тісто: 
- 320 г борошна
- 200 г сметани
- 200 г вершкового масла
- 3 жовтки
- 1 ч.л. з гіркою розпушувача
- 150 г цукру
- 1 ст. л. горілки
- цедра 1 лимона 

начинка:
- 3 великі лимони
- 2 яблука
- 200 г цукру
- 1 ст. л. крохмалю

безе: 
- 3 білки
- 50 г цукру

Приготування
Готуємо тісто: жовтки відділяємо від білків. До жовтків додаємо цукор і добре збиваємо. Масло розтоплюємо, додаємо до збитих жовтків, збиваємо. Сюди ж виливаємо сметану і ще раз збиваємо. Додаємо натерту цедру лимона і горілку. Поступово вводимо муку з розпушувачем. Отримуємо густе однорідне тісто. На велику форму з духовки стелимо пергаментний папір, викладаємо половину тіста і рівномірно розмазуємо по формі. Таким чином печемо два великі коржі при температурі 180 г приблизно 10-15 хвилин. Можна пекти чотири круглі коржі.
Начинку краще готувати спочатку, щоб вона встигла схолонути.З двох лимонів, що лишились знімаємо цедру (білу частину цедри не використовуємо), видушуємо сік з трьох лимонів.У лимонну суміш додаємо натерті на великій тертці яблука,цукор і крохмаль. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Коли крохмаль стане загустати, знімаємо з вогню, нехай схолодає.
Білки добре збити з цукром.
Збираємо пиріг. Кожі розрізуємо навпіл і отримуємо чотири прямокутні коржі. Змазуємо їх начинкою,на верхній корж і боки накладаємо товстий шар безе. Пиріг ставимо до духовки, щоб безе підрум'янилось ( 180 гр 5-10 хв). Лишити щоб охолов.



Джерело: Готуємо тісто: жовтки відділяємо від білків. До жовтків додаємо цукор і добре збиваємо. Масло розтоплюємо, додаємо до зб
close
Додати свій рецепт