
Складові:
- 6 гр сухих дріжджів
- 7 гр закваски сухої
- 30 гр клейковини пшеничної
- 250 гр борошна пшеничного
- 250 гр борошна житнього
- 15 гр солі
- 5 гр солоду житнього
- 15 мл гарячої (95 градусів) води
- 375 мл води
Приготування
Засипати всі інгредієнти у хлібопічку, як того вимагає інструкція (в мою спочатку дріжджі і всі сухі інгредієнти, а потім рідкі), солод попередньо запарити киплячою водою. Тісто буде досить крутим, тому, при можливості потрібно ставити ніж для замісу житнього хліба. Випікати в режимі "житній".
Хліб виходить дуже щільний, з ледве вловимою кислинкою, за смаком і консистенцією схожий на круглий "український" хліб.
Я довго збиралася спробувати цей рецепт, та все якось скептично до нього відносилася, аж поки таки не спекла. Тепер у нас цей хлібчик посунув з першого місця заварний хліб, який впевнено лідирував аж три роки.
Джерело: Засипати всі інгредієнти у хлібопічку, як того вимагає інструкція (в мою спочатку дріжджі і всі сухі інгредієнти, а поті