Файний сирник

Складові:
для тіста: 
- 125 гр. маргарину
- 200 гр. борошна
- 1 ч.л. порошку до печива
- 50 гр. цукру
- 2 жовтки

для сирного шару:
- на 0,5 кг. домашнього сиру
- 1 банка не вареного згущеного молока
- 2 яйця
- 1 жовток
- ваніль
- 1 пачка порошку до печива
- 1 ст.л. крохмалю
- 2 ст.л. борошна

для білкової маси:
- 3 білки 
- 250 гр. цукрової будри
- ягоди

Приготування
Місимо тісто: розтираємо борошно з маргарином і порошком до печива. Збиваємо цукор і жовтки до утворення однорідної маси. Вводимо жовтки у борошно і замішуємо масне тісто. Викладаємо тісто у форму (в мене форма "серця") формуючи з тіста дно і стінки. У це тісто можна додати ще какао і теж буде смачно. Ставимо у холодильник і готуємо сир.
Сир перетираємо в однорідну масу (як на канапки), окремо збиваємо яйця і поступово вводимо туди згущонку. Виливаємо це до сиру і додаємо крохмаль, ваніль, порошок до печива та борошно. Все це збиваємо до однорідної маси і викладаємо на тісто. Ставимо пекти десь на 1 год. при 180 градусах так, щоб сир порум'янів і взявся легенькою шкірочкою.
Збиваємо білки і пудру до піку і викладаємо на сир зверху. Коли білки трішки присохнуть посипати зверху будь якими ягодами (в мене малина і чорниця) і пекти до повного затвердіння білків. Виходить дуже смачно, а сир дуже ніжний і тане у роті.



Джерело: Місимо тісто: розтираємо борошно з маргарином і порошком до печива. Збиваємо цукор і жовтки до утворення однорідної маси
close
Додати свій рецепт