
Складові:
вершкове морозиво:
- 0,5 л вершків (від 33%)
- 300 мл молока
- 75 г цукру
- 25 г пудингу ванільного (сметанкового)
- цукор ванільний
смородинове морозиво:
- 600 г смородини (можна замороженої)
- 80 г цукру
- 1 ст.л. меду
- 40 г води
карамель горіхова:
- 30 г горіхів волоських
- 140 г цукру
Приготування
В молоці розводимо цукор, ванільку і доводимо до кипіння. Пудинг розчиняємо і виливаємо до утвореної суміші, проварюємо, має вийти "рідка сметана". Охолоджуємо при кімнатній температурі, потім в холодильнику.
Вершки збиваємо і також трохи охолоджуємо.
З цукру, меду і води варимо сироп, заливаємо ним смородину, збиваємо блендером. Смородину перетираємо через сито.
Смородинове пюре ставимо в морозильник на 2-3 години, перемішуючи кожні 20 хвилин, щоб воно не стало суцільним льодом.
Готуємо карамель. Для цього горіхи викладаємо на фольгу. Цукор плавим до світло-коричневого кольору, добре розмішуємо і виливаємо на горіхи.
Коли карамель застигне, подрібнюємо на дрібні кусочки.
Змішуємо "молочний кисіль" і збиті вершки. Переливаємо в ємність і ставимо заморожуватися на 2-3 години в морозилку. Його такожпотрібно кожні 20 хвилин перемішувати напротязі 2 годин.
Змішуєм смородинове морозиво, вершкове і подрібнену карамель і трохи перемішуємо, але щоб залишилися видно шари. Заморожуємо в морозилці кілька годин.
Джерело: В молоці розводимо цукор, ванільку і доводимо до кипіння. Пудинг розчиняємо і виливаємо до утвореної суміші, проварюємо,