Булочки з лимонним курдом

Складові:
тісто:
- 375- 400 г борошна - просіяти 
- 5 г сухих дріжджів чи 15 г живих 
- 1 маленьке яйце 
- 75 г цукру
- 1/3 ч. л. солі  
- 12 г сухого молока (можна і без) 
- 40 г масла - розтопити  
- 1/2 ч. л. лимонної цедри  
- 195 мл молока

крем:
- 210 г - лимонного соку (приблизно 3 лимони)
- 150 г цукру 
- 3 середніх яйця
- 40 г вершкового масла

Приготування
Тісто: змішати всі сухі інгредієнти: борошно, молоко сухе, дріжджі, цукор, сіль.  
Яйце збити виделкою і з'єднати з молоком і поступово вводячи в борошняну суміш, замісити тісто.  
Додати цедру і масло, додати до тіста. Тісто виходить липке, але борошно більше не додавати.  
Накрити тісто рушничком і поставити підходити, приблизно 2 години.

Крем: вичавити сік з лимонів, (якщо маєте спеціальну чавилку для цитрусових,то потрібно 3 лимони,якщо ж ні тоді треба більше), розчинити цукор в соці, перемішати зі злегка збитими яйцями, процідити і варити на слабкому вогні до загустіння. Додати масло, розмішати ще раз і вимкнути вогонь. 
Остудити.

Тісто вимісити і розділити на 16 шматочків. розкачати кожен шматочок овалом 12-15 см. відступити від верхнього краю 3 см. і помістити крем.  закрити крем тістом і добре зліпити краї.
Частину тіста, (що без крему) нарізати смужками(це для того щоб оригінальніше закрутити тісто), згорнути булочку (можна й простіше зробити, просто зробити булочку з начинкою).  

Викласти булочки на деко застелене пергаментом. Поставити, щоб підійшли ще на 30 хв. Змастити жовтком випікати при температурі 180 С 15 хв до золотистого кольору. 

Готові булочки накрити рушником і дати відпочити 10-15 хв. Притрусити цукорпудрою.



Джерело: Яйце збити виделкою і з'єднати з молоком і поступово вводячи в борошняну суміш, замісити тісто. Додати цедру і масло, до
close
Додати свій рецепт