
Складові:
тісто:
- 375- 400 г борошна - просіяти
- 5 г сухих дріжджів чи 15 г живих
- 1 маленьке яйце
- 75 г цукру
- 1/3 ч. л. солі
- 12 г сухого молока (можна і без)
- 40 г масла - розтопити
- 1/2 ч. л. лимонної цедри
- 195 мл молока
крем:
- 210 г - лимонного соку (приблизно 3 лимони)
- 150 г цукру
- 3 середніх яйця
- 40 г вершкового масла
Приготування
Тісто: змішати всі сухі інгредієнти: борошно, молоко сухе, дріжджі, цукор, сіль.
Яйце збити виделкою і з'єднати з молоком і поступово вводячи в борошняну суміш, замісити тісто.
Додати цедру і масло, додати до тіста. Тісто виходить липке, але борошно більше не додавати.
Накрити тісто рушничком і поставити підходити, приблизно 2 години.
Крем: вичавити сік з лимонів, (якщо маєте спеціальну чавилку для цитрусових,то потрібно 3 лимони,якщо ж ні тоді треба більше), розчинити цукор в соці, перемішати зі злегка збитими яйцями, процідити і варити на слабкому вогні до загустіння. Додати масло, розмішати ще раз і вимкнути вогонь.
Остудити.
Тісто вимісити і розділити на 16 шматочків. розкачати кожен шматочок овалом 12-15 см. відступити від верхнього краю 3 см. і помістити крем. закрити крем тістом і добре зліпити краї.
Частину тіста, (що без крему) нарізати смужками(це для того щоб оригінальніше закрутити тісто), згорнути булочку (можна й простіше зробити, просто зробити булочку з начинкою).
Викласти булочки на деко застелене пергаментом. Поставити, щоб підійшли ще на 30 хв. Змастити жовтком випікати при температурі 180 С 15 хв до золотистого кольору.
Готові булочки накрити рушником і дати відпочити 10-15 хв. Притрусити цукорпудрою.
Джерело: Яйце збити виделкою і з'єднати з молоком і поступово вводячи в борошняну суміш, замісити тісто. Додати цедру і масло, до