
Складові:
- 1 індичка (вага 4,5 кг)
маринад 1:
- 1 цибуля
- 0,5 кореня селери
- 1 петрушка
- 1 морква
- 1 ч. л. натертого кореня імбиру
- 1 ч. л. кориці
- 1 ч. л. чорного меленого перцю
- 1 ч. л. духм'яного перцю (горошком)
- 1 ч. л. цукру
- 1 скл. (200 г) солі
- 3,5 л. води
маринад 2:
- 6 зубків часнику
- 1 ст. л. меду
- 1 ст. л. гірчиці
- 1 ст. л. сметани
- 1 ст. л. суміші сухих трав (базилік, чебрець, орегано, розмарин)
начинка:
- 3 апельсини
- 3 яблука (кисло-солодкі)
- 100 чорносливу
Приготування
Закип'ятити воду, додати усі інгредієнти маринаду 1 і поварити 15 хв. Охолодити, перелити у велику каструлю чи відро, помістити в маринад індичку.
Маринувати 12-14 годин, впродовж яких індичку кілька раз в маринаді перевернути, щоб краще промаринувалась.
Далі індичку витягнути з маринаду і натерти зверху і всередині маринадом 2, для якого змішати часник, видавлений через часникодавку, мед, гірчицю, сметану і сухі трави.
Яблука і апельсини (зі шкіркою) розрізати на 4 частини, додати чорнослив і нафарширувати індичку. Зашити ниткою. Перекласти індичку в гусятницю (на дно гусятниці ще можна покласти порізані яблука) і поставити в розігріту духовку запікати на середній температурі 3-3,5 години. В останню годину час від часу поливати соком, який виділяється з індички. Індичка готова, якщо при наколюванні ніж чи виделка м'яко входять в м'ясо і не виділяється рожевий сік.
Джерело: Закип'ятити воду, додати усі інгредієнти маринаду 1 і поварити 15 хв. Охолодити, перелити у велику каструлю чи відро, по