Цитрусова бабулька (лимонна)

Складові:
тісто:
- 4 великі яйця
- 180 г цукру
- 160 г пшеничного борошна
- 75 г картопляного крохмалю
- 200 г розтопленого вершкового масла
- терта цедра з 1 лимону
- сік 1/2 лимона
- 1,5 ч. л. розпушувача
- 1 пачка ванільного цукру

для поливи, люкеру:
- 5 ст. л. цукру-пудри
- 1 ч. л. лимонного соку
- 2 ст. л. сметани

Приготування
Яйця збити з цукром міксером до появи пухнастої хмаринки, (зберігаю колорит мови автора).
Додати пшеничне борошно, змішане з картопляним крохмалем та порошком до випічки.
Влити розтоплене і охолоджене вершкове масло, додати цедру лимона та лимонний сік. Гарно перемішати.
Форму для кекса змастити маслом та посипати сухариками.
Викласти тісто рівномірно у форму ложкою.
Пекти 35 хв при 180*
Готову "бабульку" полити люкером, глазурью.

Для цього, 2 ст. ложки сметани довести до кипіння, додати цукор -пудру і старанно розтерти до побіління і утворення однорідної маси. Додати лимонний сік.



Джерело: Яйця збити з цукром міксером до появи пухнастої хмаринки, (зберігаю колорит мови автора). Додати пшеничне борошно, зміша
close
Додати свій рецепт