Ткемалі, cливовий соус
Складові:
- 1 кг слив
- 250г часнику
- по 3 ст.л. подрібненої зелені петрушки, селери, кінзи і базиліка
- 600г томатної пасти
- 1,5 скл. цукру
- 2 ст.л. солі
- 1 ч.л. чорного меленого перцю
- 0,3 стручки червоного гострого перцю
Приготування
Сливи розрізати на половинки, видалити кісточки, м'якоть пропустити через м'ясорубку разом часником (250г - це приблизно 6 головок), в пюре додати подрібнену зелень, сіль, цукор, прянощі і томатну пасту. Масу перемішати, поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин. Гаряче пюре швидко розкласти в стерильні банки і відразу закатати. Остудити під ковдрою і зберігати в прохолодному темному місці.
Джерело: Сливи розрізати на половинки, видалити кісточки, м'якоть пропустити через м'ясорубку разом часником (250г - це приблизно