Пляцок Вишнева кора

Складові:
горіхові коржі:
- 8 білків
- 1 скл. цукру
- 3 жовтки
- 200 г кокосової стружки
- 200 г посічених горіхів
- 200 г родзинок
- 1 б. дрильованих вишень (без кісточок)
- 1 ч.л. порошку для випічки
- 1 ст.л. муки

бісквітний корж:
- 5 жовтків
- 2 яйця
- 5 ст.л. борошна
- 1 ч.л.(неповна) порошку до печива
- 5 ст.л. цукру
- 1 п. ванільного цукру

крем:
- 2 ванільні пудинги
- 1.5 скл. цукру
- 2 скл. молока
- 350-450 г масла

шоколадна поливка:
- 150 г темного шоколаду
- 60 г масла

желейний шар:
- 2 уп. вишневого желе (галяретки)

Приготування
Для горіхових коржів збиваємо білки із цукром, додаємо жовтки, кокосову стружку, посічені горіхи, родзинки, порошок для випічки та муку. Печемо два коржі при температурі 180 градусів 30хв.
Для бісквіту збиваємо білки з цукром, додаємо жовтки, борошно з порошком для випічки і печемо один корж протягом 15хв. при температурі 180 градусів.
Робимо шоколадну поливку: на водяній бані розтоплюємо темний шоколад із маслом.
Для крему пудинги розчиняємо в 1 скл. молока, а другу склянку змішуємо з цукром і ставимо на вогонь. Постійно помішуючи, доводимо молоко з цккром до кипіння. Як закипить,вливаємо розчинені в молоці пудинги і заварюємо. Охолоджуємо і збиваємо з маслом.
Перемащувати так: бісквіт з обох боків змащуємо шоколадною поливкою, перед тим можна його просочити сиропом. На горіховий корж викладаємо крем, тоді вишні, опісля трохи крему, бісквітний корж, крем, вишні, крем та горіховий корж.
Для желе дві пачки вишневої галяретки розводимо в половині норми води, як вказано на упакуванні. Нагріваємо, охолоджуємо і зверху заливаємо пляцок галяреткою.

close
Додати свій рецепт