Патисони консервовані з аличею

Складові:
на 5 літрових баночок:
- 2,5 кг. патисонів-бебіків
- 10 зубчиків часнику
- 30 ягідок аличі
- петрушка
- хрін
- селера листя
- листя вишні
- суцвіття кропу

для маринаду на 1 л води:
- 1 ст.л. солі
- 1,5-2 ст.л. цукру
- лавровий лист
- чорний перець горошок
- духмяний перець горошок

Приготування
Патисони слід брати маленькі, діаметром 3-5 см, тоді вони особливо хрумкі та щільні, в них немає насіннячка.
Отже, патисончики помити, зрізати в них хвостики та слід від цвітіння.

В каструлі поставити варитися маринад, на таку кількість патисонів потрібно приблизно 3 літри маринаду.
А в цей час в іншій каструлі закип'ятити воду і починати бланшувати в ній спочатку часник із гілочками петрушки, листям вишні, хрону та селери, парасольками кропу (приблизно 2 хв.). У кожну літрову баночку (звичайно, попередньо підготовлену) потрібно закласти по 2 зубчики часнику, гілочку петрушки, по листочку вишні, селери та частинку листка хрону. Потім бланшувати ягоди аличі, теж близько 2 хв. На кожну баночку потрібно 6 ягідок. Далі бланшувати вже самі патисони - приблизно 5-7 хвилин, залежно від розміру та щільності. Розкласти їх в банки, не докладаючи трішки до верху. Потім знову пробланшувати та закласти листки зелені. Залити до країв банки кип'ячим маринадом, закатати.
Перевернути банки кришкою до низу, добре закутати і не відкривати десь 2 дні, доки повністю не вихолонуть.



Джерело: Патисони слід брати маленькі, діаметром 3-5 см, тоді вони особливо хрумкі та щільні, в них немає насіннячка. Отже, патис
close
Додати свій рецепт