![](/_pu/28/18699030.jpg)
Складові:
- 1 скл. вівсяних пластівців
- 1/2 скл. води (окріп)
- 3-4 шт. шампіньйонів свіжих
- 1 картоплина
- 1 цибуля
- 2 зубці часнику
- зелень
- сіль
- перець
- рослинна олія для смаження
Приготування
Вівсяні пластівці насипати в посудину, залити окропом, накрити кришкою і залишити набрякати на 20-30 хв.
Картоплю і цибулю почистити і натерти на дрібній терці.
Шампіньйони порізати маленькими кубиками. Зелень подрібнити. Часник роздушити часникодавкою.
До вівсянки додати картоплю, цибулю, часник, гриби і зелень - масу добре перемішати, посолити і поперчити.
Вівсяна маса повинна вийти не дуже густою і не дуже рідкою - аби можна було набирати її ложкою. На розігріту з рослинною олією сковороду столовою ложкою викласти вівсяні котлетки.
Обсмажити котлетки на середньому вогні з одного боку до рум'яної скориночки. Перевернути на іншу сторону, обсмажити ~1 хвилину на середньому вогні, потім вогонь зменшити вогонь до мінімального, накрити кришкою і довести до готовності ~5 хвилин.
Джерело: Вівсяні пластівці насипати в посудину, залити окропом, накрити кришкою і залишити набрякати на 20-30 хв. Картоплю і цибу