Сало гарячого копчення
Катя
12.10.2015

Складові:
- 2 кг сала (товстого, краще почеревини)
- 800 г солі
- 50 г свіжезмеленого чорного перцю

Приготування
Суха засолка сала: сало нарізати на "класичні" полоски - 5 см в ширину в 15-20 см в довжину. Добре натерти перцем та обваляти в солі. На дно посудини висипати 0,5 см. солі, викласти сало і поставити на добу в холодильник. Потім під сало підкласти дерев'яні палички (в мене були дерев'яні лопатки для перевертання під час смаження), зверху сала покласти гніт, і так витримати в холодильнику ще мінімум добу, а краще три. Після цього сало помити під проточною водою, добре обсушити паперовими рушничками, і поставити ще сохнути до холодильника на добу. Перед копченням дати постояти салу при кімнатній температурі пів годинки. За цей час підготувати коптильню, викласти сало на решітку, коптити приблизно 1,5 години.



Джерело: Суха засолка сала: сало нарізати на "класичні" полоски - 5 см в ширину в 15-20 см в довжину. Добре натерти перцем та обв
close
Додати свій рецепт