Сало солене зі спеціями

Складові:
- сало свіже 
- сіль кухонна 
- чиста вода 

спеції:
- перець чорний 
- перець духмяний 
- перець білий 
- лист лавровий 
- кмин 
- зіра 
- коріандр 
- гірчичний порошок 
- сіль 
- цукор 
- часник свіжий

Приготування
В емальовану каструлю влити теплу воду. Засипати сіль, перемішуючи, поки не перестане розчинятись (~5 склянок води, 1 склянка солі). Охолодити.
Зачищене сало занурити в розсіл шкуркою вгору. Сало має вільно плавати в воді без тягаря. Можна класти в два шари, але не більше, краще вже вкласти його бочком. Каструлю покласти в холод. Тонке сало буде готове через добу, середнє - через дві, а дуже товсте - через три доби. 
Потім сало дістати і викласти на решітку, щоб трохи обсохло на повітрі. Час обсихання залежить від товщини сала ~3 год.
Змішати мелені спеції з часником, цукром, сіллю. Все додавала "на око", тому пропорцій нема. Кожен шмат сала натерти спеціями. Поставити на решітку маринуватись на ~2 год.
Можна скласти в каструлю, застеливши дно бавовняною тканиною, щоб краї звисали. Скласти сало. Накрити краями тканини і кришкою. Зберігати в холодильнику. Або в пакети і в морозилку. Сало має визріти ще добу.



Джерело: В емальовану каструлю влити теплу воду. Засипати сіль, перемішуючи, поки не перестане розчинятись (~5 склянок води, 1 ск
close
Додати свій рецепт