Картопляні пиріжки
Складові:
- картопля 1 кг
- яйця 2 шт
- мука, сіль
начинка:
- кважена капуста
Приготування
Картоплю відварити, помняти і охолодити (це можна зробити і за день раніше).
Руками картоплю добре розтерти, щоб не було грудок, дати яйця, сіль, муку і замісити тісто. Тісто таке як на вареники, пиріжки робити зразу, бо тісто рідне коли стоїть довго.
Розкачати з тіста валик, нарізати на кусочки розміром як яйце,кусочки розкачувати і ліпити пиріжки. Зразу жарити в невеликій кількості олії, викладати на паперове полотенце.
Для начинки, цибулю порізати кубиком, підсмажити на олії, дати квашену капусту, поперчити,кинути лавтовий листок все стушити.
Така начинка традиційна зимою а зараз можна яйце варене з зеленою цибулею.
Джерело: Картоплю відварити, помняти і охолодити (це можна зробити і за день раніше). Руками картоплю добре розтерти, щоб не було