Складові:
тісто:
- 200 г маргарину
- 2 скл. цукру
- 100 г какао
- 0,5 скл. молока
- 3 яйця
- 1 пакетик польського порошку до печива
- 3-4 скл. борошна (залежно від борошна)
крем:
- 400 г масла
- 1 банка згущеного молока з какао або кавою
- 1 ст. ложка кави розчинної запареної в 1,5-2 ложки кип'ятку
- 1 ст. ложка кавового лікеру або коньяку
наповнювач:
- 1 л вишні у власному соку
поливка:
- 100 г чорного шоколаду
- 3 ст. ложки домашньої сметани (не кислої) або вершків 30%
Приготування
Маргарин розтопити, але не кип'ятити, додати цукор, какао, молоко, злегка збиті яйця, порошок до печива, потрохи додавати муку і вимішувати. Тісто повинне бути як добра густа сметана. В мене муки пішло чуть більше 4-х склянок. Роздітити на 3 частини і випікати в бритванці на пекарському папері.
Розмір форми 37х27 см.
Для крему міксером збити масло, поступово додаючи до нього запарену каву, кавовий лікер і згушене какао.
Коржі мастити кремом на крем викладати вишні.
Розтопити на паровій бані шоколад зі сметаною. Залити верх пляцка.
Джерело: Маргарин розтопити, але не кип'ятити, додати цукор, какао, молоко, злегка збиті яйця, порошок до печива, потрохи додават