Медівникові кубики

Складові:
- 300 г борошна
- 3 ст. л. меду
- 100 г цукру
- 150 г маргарину
- 1 яйце
- 1 ч. л. соди
- 1 ч. л. кориці

для помадки:
- 200 г цукру
- 3-4 ст. л. сметани
- 2-3 ст. л. какао
- 100 г маргарину (масла)
- ванілін, ромова есенція
- 100 г мелених горіхів

Приготування
До просіяного з содою борошна додати маргарин і посікти, щоб не було грудочок. Тоді додати цукор, яйце, мед, корицю і замісити тісто. Місити довго, поки тісто не стане еластичним. Розкачати корж за розміром листа, поколоти його виделкою і пекти в гарячій духовці (180 г) протягом 30 хвилин. Ще гарячий корж нарізати на квадрати або прямокутники, охолодити, вмочати в помадку і обмачти в мелених горіхах. Подати на десертній тарілці.

Помадку приготувати так: цукор вимішати з сметаною, закипятити, додати какао, ванілін і варити на повільному вогні протягом 5 хв. Тоді зняти з плити, додати маргарин (масло) кілька крапель ромової есенції. Тримати помадку на водяній бані, щоб вона швидко не вистигала. Якщо помадка загусне, підігріти її.

close
Додати свій рецепт