Маринад для м'яса

Складові:
на 5 кг шинки:
- 200 г солі - всього на весь маринад - по 100 г на сухий і мокрий
- 1 ч.л. меленого перцю
- 1 ч.л. цукру
- головка часнику
- 5 - 6 лаврових листків
- духмяний перець, гвоздика (до смаку)

сухий маринад:
- 100 г солі
- 1 ч.л. цукру
- 1 ч.л. меленого чорного перцю
- подрібнений часник

Приготування
Все змішати. М'ясо добре промити, обсушити, натерти сухим маринадом, покласти в емальований посуд на 24 години.
Потім зварити маринад з 2л води, додати 100 г солі, лаврове листя, гвоздику, духмяний перець, довести до кипіння, охолодити, холодним маринадом залити м'ясо. Щодня перевертати.
В цьому маринаді м'ясо можна тримати 1 - 3 тижні (ми, зазвичай, тримаємо до тижня часу).
М'ясо витягнути з маринаду, загорнути в марлю (для копчення) чи пергамент (або рукав - для випічки), закоптити або спекти.



Джерело: Все змішати. М'ясо добре промити, обсушити, натерти сухим маринадом, покласти в емальований посуд на 24 години. Потім зв
close
Додати свій рецепт