Складові:
- 1 лимон
- 300г борошна
- пів пакетика розпушувача
- сода 1/4 ч.л.
- щіпка солі
- 250г цукру
- 125 мл. сметани
- 2 ст.л. маку
- 175г вершкового масла
- 4 яйця
- 1 ч.л. ванільної есенції
заливка:
- 2 ст.л. сметани
- сік одного лимона
- цукор 1 ст.л.
- мигдальна стружка цукрова пудра для посипання
Приготування
Борошно змішуємо в окремій мисці з розпушувачем, щіпкою солі, содою і маком.
М'яке вершкове масло розтираємо з цукром.
Додаємо яйця і збиваємо з допомогою міксера.
Поперемінно добавляємо борошно і сметану. Збиваємо 3-4 хвилини.
Добавляємо ванільну есенцію.
З лимона знімаємо цедру.
Добавляємо до тіста.
Викладаємо в змащену вершковим маслом форму для випічки та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
Готовність визначаємо за допомогою зубочистки.
Тим часом робимо сметанну заливку: в каструльці нагріваємо сік лимона, добавляємо 1 ст. л. цукру и 2 ст. л. сметани. Перемішуємо до розчинення цукру і заливаємо готовий гарячий кекс і даємо просочитися за допомогою силіконової форми для випічки, відтягуючи краї форми.
Зверху посипаємо цукровою пудрою та мигдальною стружкою.
Джерело: Борошно змішуємо в окремій мисці з розпушувачем, щіпкою солі, содою і маком. М'яке вершкове масло розтираємо з цукром. Д