
Складові:
- грудка куряча
- склянка молока
- лимон
- сіль, перець
- борошно
Приготування
Охолоджену грудку 1 курки розрізати вздовж по горизонталі, відбити. Вийде 4 шматочки.
Посолити, поперчити, покласти на кожен шматочок трішки цедри. Добре обваляти в борошні.
Легко обсмажити на оливковій олії. Не до скоринки. Витиснути 1/3 лимона прямо в сковороду з грудками і влити склянку (приблизно) молока або нежирних вершків. Витиснутий шматочок лимона додати туди ж.
Молоко почне звертатися, перетворюючись в ніжний рикотовий крем, в який додайте трохи вершкового масла, попробуйте і відрегулюйте смак сіллю та цукром.
Потоміть трішки на маааленькому вогні, весь час перевертаючи грудку в соусі-кремі.
Закрийте кришкою, заберіть з вогню і залиште настоятися на декілька хвилин.
Подавайте з долькою лимона. Картопляне пюре дуже добре підійде в якості гарніру.
Джерело: Охолоджену грудку 1 курки розрізати вздовж по горизонталі, відбити. Вийде 4 шматочки. Посолити, поперчити, покласти на к