Київська сакура

Складові:
рожевий корж:
- 205 г манної крупи
- 165 г цукру 
- 250 мл води
- 90 г борошна
- 40 г киселю зі смаком малини / у складі киселю не має бути цукру /
- 100 мл олії / даю оливкову/
- 1 ч. л. розпушувача

корж - безе:
- 3 білки 
- 200 г цукру
- 25 г крохмалу 
- 100 г улюблених горіхів (помелених)

крем Шарлот: 
- 250 г масла
- 225 г цукру /давала 200 г / 
- 1 яйце 
- 150 г молока
- 10 г ванільного цукру 
- 10 г какао /я не давала/
- 2 ст. л. коньяку

Приготування
Приготування рожевого коржа: насипаємо у посуд манну крупу , цукор, воду, перемішуємо і залишаєм на 3-4 години, щоб манка набухла. Потім вливаємо олію, перемішуємо до однорідності. Додаємо просіяне борошно, розпушувач та кисіль. 
Тісто викладаємо у змащену форму /діаметр 26 см).
Випікаємо 30 хв при ~180-200°С (час випічки залежить від глибини форми, готовність перевіряємо дерев'яною палочкою - щоб тісто не липло).

Приготування коржа - безе: взбиваємо білки з цукром у пишну піну. Всипаємо крохмал, змішаний з горіхами і акуратно мішаємо. Викладаємо у форму, застелену пегаментом.
Печемо при 140 градусах 1-1,5 години.

Приготування крему: яйце збиваємо з молоком, проціджуємо, тоді даєм цукор і варимо сироп. 
Взбиваємо масло добіла, додаємо охолоджений зварений сироп і далі взбиваєм. 
У майже готовий крем даємо коньяк і ванільний цукор.



Джерело: Приготування рожевого коржа: насипаємо у посуд манну крупу , цукор, воду, перемішуємо і залишаєм на 3-4 години, щоб манк
close
Додати свій рецепт