Складові:
- 180 г коричневого цукру
- 50 г вершків, довести до кипіння
- 350 г вершкового масла, кімнатної температури
- 50 г коричневого цукру
- 550 г борошна
Приготування
Поставте каструлю з товстим дном на вогонь. Висипте 1/3 цукру і почніть його плавити. Коли перша партія коричневого цукру почне танути, додайте ще половину - не мішати, можна лише злегка трусити каструльку, щоб цукор рівномірно розподілився. Потім додайте залишок.Коли карамель буде готова, зніміть каструльку з вогню і дуже акуратно додайте гарячі вершки. Знову поставте на вогонь і мішайте віночком доти, поки суміш повністю не стане однорідною. Потім додайте вершкове масло і перемішайте. Мішати треба до повного розчинення масла і гладкою структури карамелі.Перелейте отриману вершкову карамель у прохолодну миску і висипте все борошно відразу і коричневий цукор. Замісити тісто.Пкладіть тісто на папір для випічки або силіконовий килимок, зверху накрийте другим листом пергаменту. Розкачайте качалкою тісто, товщиною 0,5 см., вуріжте печиво і поставте в холодильник на 4-5 годин.Розігрійте духовку до 180С. За бажанням верх можна ще посипати трохи цукром.Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці 15 хвилин. Потім акуратно перекладіть готове печиво на кухонну решітку і дайте йому повністю охолонути.
При відсутності коричневого цукру його можна замінити простим.
Джерело: Поставте каструлю з товстим дном на вогонь. Висипте 1/3 цукру і почніть його плавити. Коли перша партія коричневого цукр