Складові:
маринад:
- 1 л води
- 2 ст. л. солі
- 1 ст. л.цукру
- 2 ст. л. оцту 9%
- лавровий лист
- гвоздика
- перець чорний горошком
Приготування
Гриби почистити, помити, порізати. Опустити в киплячу, злегка солену-підкислену воду, варити 15-20 хв з моменту закипання. Маринад з приправами довести до кипіння. Гриби відцідити від першої води, при потребі промити під проточною водою, перекласти в маринад, варити 15-20 хв, в кінці додати оцет. Перекласти в банки. Я ще для повної безпеки стерилізую банки з грибами 30 хв.
Робила за цим рецептом білі, підосиновики( червоняки, козарі), підберезовики( дідухи, каліки, обабки), опеньки. А потім відкрити баночку, додати порізаної цибульки, заправити запашною олією...м-м-м...смачно.
З.І. не забудьте злити маринад)
Джерело: Гриби почистити, помити, порізати. Опустити в киплячу, злегка солену-підкислену воду, варити 15-20 хв з моменту закипанн