Гарбузовий пиріг із чорносливом

Складові:
тісто:
- 1,5 скл. борошна
- 1 ст. л. цукру
- 115 г холодного масла 
- сіль

начинка:
- 1 кг очищеного гарбуза
- 200 мл 10% вершків
- 3 яйця
- 1 ч. л. кориці
- сік з половини лимона
- 2/3 склянки цукру
- 1 пачка пудингу

чорнослив: 
- 200 г чорносливу
- 1/2 скл. цукру
- ванільний цукор
- 1/2 скл. води

Приготування
Спочатку потрібно замісити тісто: борошно,масло і цукор розбиваємо у крихту. Додаємо дрібку солі і 5 ст.л. холодної води. Швиденько замішуємо тісто і ставимо у холодильник на 30 хвилин.
Гарбуз відварюємо і з допомогою блендера робимо пюре. Додаємо до нього лимонний сік, яйця, вершки,корицю і я від себе додала ще пачечку пудингу.Все гарно перемішуємо.
Чорнослив заливаємо водою, додаємо ванільний цукор і цукор, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин. Потім чорнослив проціджуємо. Рідину залишаємо і декілька штучок чорносливу для прикрашення. 
Тісто виймаємо з холодильника і викладаємо у форму ( 24 см в діаметрі, я взяла 26 - то він вийшов не високий). Випікаємо основу при 180 С - 15 хвилин. Потім викладаємо на тісто чорнослив, а зверху виливаємо гарбузову начинку. І далі випікаємо годину. Начинка має добре схопитися.
При подачі поливаємо рідиною з чорносливу і прикрашаємо чорносливом.
Смачного!
Просто сказати, що смачно , це нічого не сказати - це просто смакота неймовірна. В мене чоловік який не любить гарбуза то признав цей пиріг.



Джерело: Спочатку потрібно замісити тісто: борошно,масло і цукор розбиваємо у крихту. Додаємо дрібку солі і 5 ст.л. холодної води
close
Додати свій рецепт