Фокача з свіжими томатами

Складові:
тісто:
- 500 г борошна 
- 1 ст. л. сухих дріжджів
- 1/2 ч. л. солі 
- 1 1/4 скл. води 
- 4 ст. л. оливкової олії 
- 3 великих свіжих помідора 
- 1 ч. л. з верхом оригано 
- 1 ч. л. солі 
- олія для змащування тіста

Приготування
Дріжджі залити 3 ст. л. води і залишити до утворення пухирців.
Замісити дуже м'яке тісто-не менше 8 хвилин. При необхідності додати трохи води або борошна. 
Поставити в тепле місце на 40 хвилин. Потім знову вимісити тісто. 
Велике деко від духовки застелити пергаментом. Тісто розкатати і викласти на всю поверхню дека, роблячи по краю периметра потовщення. Змастити верх тіста олією. 
Помідори нарізати кружальцями і розрізати навпіл. 
Викласти на всю поверхню тіста. 
Оригано змішати з сіллю і посипати на тісто і помідори. 
Духовку розігріти до 230 градусів. 
Пекти впродовж 25 хвилин. Не пересушити!

close
Додати свій рецепт