Складові:
- 3 баклажани
- 1 середня голівка часнику
- 2 червоних і 2 жовтих перця
- 1 гострий перчик(по бажанню)
- петрушка та кріп (по 2-3 ст. л.-нарублені)
- сіль, чорний перець
- 1/3 скл. оцту (виноградного або яблучного)
- 2/3 скл. кип'яченої води
- олія
Приготування
Баклажани нарізати на кружечки і помістити в велику посуду з соленою водою на 1 годину.
Через годину витягнути з води, відтиснути в долонях і промокнути паперовими рушничками.
В сковорідці розігріти олію і підсмажити баклажани, але не до 100% готовності - вони повинні бути м'якими, але не пересмаженими, світлими. Кожен шматочок промокнути паперовим рушничком.
Перці запекти в духовці, очистити та нарізати кубиками.
Зелень дрібно нарізати, часник видавити через часникодавку.
Змішати перець з часником та зеленню. Посолити, поперчити.
В скляний посуд викладати шарами - шар баклажанів, посипати сумішшю перців, знову баклажани, і знову перці.
Змішати оцет, воду, сіль і перець. Залити баклажани. Рідина повинна тільки покрити верхній шар, не більше. Накрити кришкою.
Бажано приготувати за день до подачі на стіл.