Пончики (Донатс) від Ектора

Складові:
- 1 скл. молока 
- 3 ст. л. сухих дріжджів
- 2 - 2,5 ст борошна
- 2 ст. л. цукру 
- 3 жовтки 
- 4 ст. л. м'якого вершкового масла 
- сіль

для глазурі:
- 250 г пудри
- какао
- 50-70 мл молока 
вимішуємо

Приготування
3/4 стакана молока нагріти, добавити 2 ст. л. дріжджів, 3 ст. л. борошна, розмішати. Накрити ємнкість харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 30 хвилин.
Молоко яке залишилося наливаємо в комбайн, додаємо 1 ст. л. дріжджів,3 жовтки, 4 ст. л. м'якого вершкового масла, сіль, 3 каплі ванильної есенції, опару і вимішуєм.
2 стакана борошна, змішуємо з 2 ст. л . цукру. Решта пів склянки відкладаємо в сторону. (Це будемо додавати в самому кінці, якщо знадобиться). Додаємо борошно поступово. Вимішуємо. Тісто готове, коли воно відстає від стінок комбайна. Перекладаємо в ємкість і знову накриваємо харчовою плівкою. Ставимо в холодильник на мінімум 6, максимум 12 годин.
Олію для фритюра наливаємо в каструлю з товстим дном розігріватися. Тісто дістаємо, обминаєм, розтачуємо в пласт товщиною 2 см, вирізаємо кола формувальним кільцем діаметром 8-10 см. Вирізаємо серединку іншим маленьким формувальним кільцем. Викладаємо в глибоке деко застелене пергаментом, накриваємо знову харчовою плівкою, і відправляємо в тепле місце на 30 хв аби підросли.
Дістаємо пончики і обсмажуємо з 2х сторін. Обсмажені пончики викласти на серветку, остудити трохи і занурити в глазурі.



Джерело: 3/4 стакана молока нагріти, добавити 2 ст. л. дріжджів, 3 ст. л. борошна, розмішати. Накрити ємнкість харчовою плівкою і
close
Додати свій рецепт