Пончики

Складові:
- 1 кг борошна
- 100 г дріжджів
- 2 яйця
- 5 жовтків
- 100 г масла
- 100 г цукру
- 0,5 л молока
- 2 ст. л. спирту чи горілки
- 1/2 ч. л. солі
- 1 п. ванільного цукру
Приготування
У просіяне борошно кімнатної температури, вливаємо тепле молоко з розчиненими дріжджами, додаємо збиті з цукром та сіллю яйця, тепле масло і добре вимішуємо. Тісто має бути пухке не забите, додаємо спирт, та вимі шуємо доливаючи олію, я борошно непідсипаю. Залишаємо в теплому місці на 1-1,5 год, перемішуємо ще раз, залишаємо на 15-20хв, формуємо пончики з довільними начинками, смажимо у фритюрі, холодні обсипаємо цукровою пудрою.
Джерело: У просіяне борошно кімнатної температури, вливаємо тепле молоко з розчиненими дріжджами, додаємо збиті з цукром та сіллю