Шинка печена

Складові:
- 1,5 кг свинної вирізки або полядвиці
- сіль
- вода
- приправа до м'яса

Приготування
М'ясо добре промити, замочити в соленій воді, щоб вода повністю покрила м'ясо ( на 3 л холодної води 3 ст. л. солі). 2-3 рази напротязі 3-ох днів змінювати солену воду (при потребі).
На третій день вийняти з води, обсушити паперовим рушником, добре натерти приправою до м'яса ( в мене фірми Каміс), перев"язати шнурком ( якщо рівна полядвиця, то це робити не обов'язково) , щільно обгорнути фольгою і запекти 40 хв при 170*, в кінці розкрити фольгу і ще пекти 30 хв до рум'яної скоринки.
Час випікання залежить від товщини шинки, чим тонша, тим менше печеться. Ну і печене корисніше від копченого.



Джерело: М'ясо добре промити, замочити в соленій воді, щоб вода повністю покрила м'ясо ( на 3 л холодної води 3 ст. л. солі). 2-3
close
Додати свій рецепт