Весняні рецепти: посьорбки з гички
rutamyata
12.05.2018

1. Посьорбка з редисом з листками
Гичку редису відокремити від коренеплодів, перебрати, помити і дрібно нарізати. Підготовлені коренеплоди натерти на тертці з великими отворами.
Воду довести до кипіння, посолити, покласти натерті коренеплоди, дати закипіти і додати нарізану гичку. Прокип'ятивши протягом 1-2 хв, подавати на стіл. Вже на столі заправити молоком, сметаною, майонезом або кислим молоком. Можна їсти і в холодному вигляді.

2. Посьорбка із зеленого часнику по-болгарському
Часник зелений - 3 пучки; олія - 50г; борошно пшеничне - 10г; зелень кропу - 1 пучок; сіль.
Обчищений часник дрібно нарізати і поварити у підсоленій воді. Ввести злегка спасероване з розігрітою олією борошно. Через 10 хв юшку зняти з вогню і посипати дрібно нарізаною зеленню кропу. Подавати в холодному вигляді.

Смакуйте з користю на здоров'я!


Гичка багатьох городніх культур може бути не менш смачною й корисною за їх "традиційні" коренеплоди. І на доказ цього пропоную 2 рецепти смачної та корисної вегетаріанської посьорбки - якраз на сезон!


На фото - посьорбка із зеленого часнику по-болгарськи (рецепт #2).

close
Додати свій рецепт