Тушковані кабачки з макаронами

Складові:
- кабачки (молоді) 800 г
- помідори 250 г
- ріпчаста цибуля 200 г
- морква 150 г
- часник 5-6 зубчиків
- зелень кропу 1 пучок
- сир твердий 50 г
- оливкова або соняшникова олія для смаження
- сіль, чорний мелений перець
- макарони на свій смак 300-400 г

Приготування
Цибулю і моркву почистити. Цибулю порізати півкільцями, моркву – на грубому терку.
Нарізані овочі злегка засмажити на рослинній олії до прозорого стану цибулі.
Тим часом кабачки добре помити і нарізати невеликими кубиками.Кабачки додати до цибулі з морквою, перемішати і на середньому вогні, періодично помішуючи, тушкувати приблизно 15 хв.
Помідори опустити в окріп на 20 с., зняти шкірку і порізати півкільцями.Потім томати додати до кабачків, добре посолити, перемішати і, час від часу помішуючи, тушкувати приблизно ще 15 хв.
Зелень кропу помити і дрібно посікти.В кінці приготування до страви додати зелень кропу, вичавлений через часникодавку часник і чорний мелений перець.
Все ретельно перемішати і відставити з вогню.
Потім до овочів додати щойно зварений у підсоленій воді гарячий макарон, знову все перемішати.
Страву розкласти у порційні тарілки і щедро присипати тертим сиром. Тушковані кабачки з макаронами готові.

close
Додати свій рецепт