Пісні шоколадні кекси

Складові:
- 375 г борошна
- 400 г цукру
- 60 г какао
- 14 г розпушувача
- 6 г солі
- 10 мл яблучного оцту
- 20 мл екстракту ванілі
- 240 мл рапсової олії ( можна взяти іншу олію без запаху)
- 475 мл холодної води або неміцної кави

Приготування
У великій мисці змішуємо разом всі сухі інгредієнти (борошно, цукор, какао, розпушувач, сіль).
Робимо в суміші три заглиблення, два невеликих і одне більше. В одне маленьке заглиблення вливаємо екстракт ванілі. В інше - яблучний оцет. У велике заглиблення виливаємо олію. Заливаємо все зверху холодною водою (або неміцною кавою). Інтенсивно все добре перемішуємо.
Змазуємо форми олією. Якщо формочки паперові, то не мазати.
Заповнюємо тістом приблизно на 3/4 форми.
Печемо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
Готові кекси охолоджуємо, виймаємо із форм і посипаємо цукровою пудрою.



Джерело: У великій мисці змішуємо разом всі сухі інгредієнти (борошно, цукор, какао, розпушувач, сіль). Робимо в суміші три загли
close
Додати свій рецепт