Салат із зеленого часнику по-болгарському
Зелений часник, корисний після довгої й холодної зими для організму
rutamyata
20.05.2019
Не зважаючи на прохолодну погоду, що цього року все ще ніяк не бажає поступатися місцем теплу та сонечку, весна все ж потихесеньку-помалесеньку вступає у свої права, надані їй самою матінкою-природою!... А разом з весною з'являється поступово й перша місцева городина, котра значно урізноманітнює як повсякденне, так і святкове меню наших співвітчизників, допомагаючи тим самим розігнати післязимові авітамінози та депресії! :-)

Однією з найбільш ранніх городніх культур, яка нещодавно тільки-но зазеленіла на наших присадибних ділянках, є зелений часник, з якого, не дивлячись на порівняно невисокий рівень споживацької затребуваності, насправді можна приготувати доволі широкий спектр страв: від легких закусок до поживних основних страв і навіть заготовок про запас. От і я хочу запропонувати вашій увазі рецепт дуже простесенького салатику з зеленого часнику.

Для його приготування я використовувала зелень часнику-самосійки, який невідомо звідки наріс по всьому городу))) Та й добре, що наріс, бо, окрім того, що, попри всю його простоту, цей салатик виявився неймовірно смачним, він - те, що треба зголоднілому на вітаміни організму після довгої й холодної зими! Спробуйте!

Часник зелений - 2 пучки; олія - 50 г; оцет; сіль. Обчистивши та помивши стебла зеленого часнику, нарізати їх шматками завдовжки 3-5 см і облити гарячою водою. Відцідивши воду, полити оцтом і дати постояти протягом 20-30 хв., потім знову відцідити, посолити і заправити олією. Смачної вам весни, любі друзі! :)
close
Додати свій рецепт