Подвійне перцеве варення

Складові:
- 400 г болгарських червоних великих перців
- 5 гострих червоних перців 
- 4 великі яблука бажано кислі та тверді
- 400 г цукру
- 40 мл яблучного оцту
- 1 зірочка анісу
- 4 горошини англійського перцю
- 4 шт. барбарису

Приготування
Перці помити, почистити від насіння, дрібно нарізати разом з яблуками. Порізані яблука і перець покласти у велику каструлю, засипати цукром і залишити у такому вигляді при кімнатній температурі на 24 години.
Поставити каструлю на маленький вогонь, довести масу до кипіння і варити на повільному вогні протягом 40 хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою.
Зняти з вогню, подрібнити масу блендером до однорідного стану і знову поставити на вогонь.
Додати в масу аніс, англійський перець, барбарис і варити на повільному вогні ще 30 хвилин. Після цього додати яблучний оцет і ще проварити варення 5 хвилин. Залишити остигати варенняі на 24 години.
Готове варення довести до кипіння, герметично закрити.

Варення вийшло просто суперівське! Який насичений колір, який запах, а смак! Словами передати важко, треба самому спробувати!!!!!!
Дуже смакує до м'яса печеного, копченого, шашлика, та й просто на свіжий хліб замість масла, може пасувати й до риби, але я ще непробувала.



Джерело: Перці помити, почистити від насіння, дрібно нарізати разом з яблуками. Порізані яблука і перець покласти у велику кастру
close
Додати свій рецепт