Грушевий лікер

Складові:
для варіанту І:
- 5-6 шт. соковитих груш 
- 750 г горілки
- Для сиропу:
- 600 г цукру
- 300 г води

для варіанту ІІ:
- 6 шт. соковитих груш
- 0,5 стручка ванілі
- 0,5 кг цукру
- 0,7 л води
- 1 шт. гвоздики
- 10 шт. мигдалю
- щіпочка кориці
- 0,7 л спирту

Приготування
Варіант І: груші порізати часточками, покласти в скляну ємність (3-х літрова банка), влити горілку, закрити кришкою і поставити на сонце на 4-5 тижнів. По закінченні терміну процідити через марлю і додати охолоджений сироп, зварений з цукру і води. Банку знову закрити кришкою, залишити лікер для дозрівання на 1 тиждень. Потім лікер ще раз процідити, розлити в пляшки і закупорити. Через 5-7 днів лікер готовий.

Варіант ІІ: груші нарізати скибочками, скласти в скляну банку. Додати ваніль, мигдаль, гвоздику і корицю. Влити спирт. Закрити банку кришкою і залишити в теплому місці на 10 днів, періодично збовтуючи.
Влити в каструлю воду, всипати цукор, довести сироп до кипіння і варити 2-3 хв. Зняти з вогню і дати охолонути. 
Спирт з грушами процідити через сито, викладене 2 шарами марлі.
Змішати з цукровим сиропом. Закрити і настоювати протягом 10 днів при кімнатній температурі, щодня збовтуючи суміш. Готовий лікер профільтрувати через кілька шарів марлі, розлити по пляшках і закрити. Лікер повинен дозрівати 6 місяців.

close
Додати свій рецепт