Картопляна запіканка з баклажанами і твердим сиром

Складові:
- 10 великих картоплин 
- 2 середні цибулини
- 2 середні баклажани
- 2-3 ст. л. олії
- сіль
- коріандр
- перець до смаку і базилік

соус:
- 2 ст. л. сметани
- 150 мл кефіру
- 2 ст. л. олії
- 2 яйця

Приготування
Картоплю почистити і варити 3-5 хвилин в підсолені воді. Воду злити, дати картоплі остудитись.
Дно форми застелити фольгою, змастити олією, викласти почищені і порізані кружельцями баклажани, поставити в розігріту духовку до 190 градусів на 10-15 хвилин. За той час натираємо картоплю на грубій терці. Додаємо олію, спеції.
За той час витягаємо наші баклажанчики посипаємо зверху порізаною цибулькою, розприділяємо рівномірно картопляну масу і ставимо пектись на 10хвилин.
Швиденько готуємо соус: тремо сир на грубій терці, додаємо сметану, кефір, олію і яйця. Все змішуємо і збиваємо виделкою, щоб всі складові подружились))) Витягаємо картоплю, заливаємо соусом. Ставимо пектись ще на 30-40 хвилин, поки не утвориться золотиста скоринка. Дати запіканці постояти 15-20 хвилин, тоді добре ріжеться. Виходить дуже ніжна і смачна.



Джерело: Картоплю почистити і варити 3-5 хвилин в підсолені воді. Воду злити, дати картоплі остудитись. Дно форми застелити фольг
close
Додати свій рецепт