
Час приготування - 1,5 години.
Час застигання - 3-4 години (краще на ніч).
Калорійність - середня.
Кількість порцій - 10-12.
Складові:
бісквіт:
- 3 яйця
- 0,5 склянки цукру
- 1 ч.л. соди
- 1 склянка (200г.) борошна
начинка:
- 3 апельсина
- 3 мандарина
- 150 м ананасів
- 150 г. (1 невеликий) бананів
крем:
- 50 г. желатину
- 1 пакетик ваніліну
- 900 г. сметани 10%
- 1 склянка цукру
Приготування
Желатин розпустити у воді відповідно до інструкції. Через 40-60 хвилин підігріти, не кип'ятити !, до повного розчинення. Остудити.
З яєць, цукру, соди і борошна замісити тісто для простого бісквіта.
Випікати бісквіт при температурі 180 С протягом 15 хвилин.
Остиглий бісквіт порізати на квадратики розміром 1,5х1,5 см.
Апельсини та мандарини очистити від шкірки, мандарини розібрати на дольки, апельсини порізати кружальцями.
Ананаси і банан порізати кубиками.
Збити сметану з цукром, додати ванілін і остиглий желатин, добре перемішати, якщо желатину достатньо, то вже через 10 хвилин крем почне застигати, робити потрібно все швидко.
Фрукти красиво викласти на дно форми з роз'ємними бортами.
Викласти частину бісквіта.
На бісквітні кубики викласти фрукти. Залити кремом, потім викласти знову бісквіт і фрукти залити кремом.
Торт накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на ніч.
На наступний день вийняти торт з форми акуратно перевернувши на блюдо. Шматочки у торта рівні, бісквіт всередині просякнутий кремом, ніжний. Цукру в бісквіті і кремі небагато, солодкість фруктів добре відтіняє торт. Любителі желейних тортів будуть у захваті!