Желейний торт "Фруктовий новий рік"
enjoy
15.12.2014

Час приготування - 1,5 години. 
Час застигання - 3-4 години (краще на ніч).
Калорійність - середня.
Кількість порцій - 10-12.

Складові:
бісквіт:
- 3 яйця
- 0,5 склянки цукру
- 1 ч.л. соди
- 1 склянка (200г.) борошна

начинка:
- 3 апельсина
- 3 мандарина
- 150 м ананасів
- 150 г. (1 невеликий) бананів

крем:
- 50 г. желатину
- 1 пакетик ваніліну
- 900 г. сметани 10%
- 1 склянка цукру

Приготування
Желатин розпустити у воді відповідно до інструкції. Через 40-60 хвилин підігріти, не кип'ятити !, до повного розчинення. Остудити.

З яєць, цукру, соди і борошна замісити тісто для простого бісквіта.

Випікати бісквіт при температурі 180 С протягом 15 хвилин.

Остиглий бісквіт порізати на квадратики розміром 1,5х1,5 см.

Апельсини та мандарини очистити від шкірки, мандарини розібрати на дольки, апельсини порізати кружальцями.

Ананаси і банан порізати кубиками.

Збити сметану з цукром, додати ванілін і остиглий желатин, добре перемішати, якщо желатину достатньо, то вже через 10 хвилин крем почне застигати, робити потрібно все швидко.

Фрукти красиво викласти на дно форми з роз'ємними бортами.

Викласти частину бісквіта.

На бісквітні кубики викласти фрукти. Залити кремом, потім викласти знову бісквіт і фрукти залити кремом.

Торт накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на ніч.

На наступний день вийняти торт з форми акуратно перевернувши на блюдо. Шматочки у торта рівні, бісквіт всередині просякнутий кремом, ніжний. Цукру в бісквіті і кремі небагато, солодкість фруктів добре відтіняє торт. Любителі желейних тортів будуть у захваті!

close
Додати свій рецепт