
Складові:
- 500г зернової муки
- 20г дріжджів
- 1 ч.л цукру
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ск. води, маслянки, молока (рідини)
- 1 ст.л. вершкового масла
- яйце
- сезам
- кмин
- почищене насіння соняшника
Приготування
Дріжджі подрібнити і посипати цукром, щоб розпустилися. Влити рідину і додати більшу половину муки, щоб опара була консистенції густої сметани. Дати підрости Коли підросте, додати решта муки і вимішати, щоб тісто відставало від рук. Додати ст. л. розтопленого вершкового масла. Накрити рушником і дати підрости. По часу то близько 20 хвилин.
Коли виросте, змазати братванку олією і набираючи ложкою тісто, формувати круглі булочки і класти їх на відстані одна від одної. Залишити щоб підросли. Змазати розбитим яйцем, посипати сезамом, кмином і насінням соняшника.
Пекти близько 20 хвилин.