Складові:
- 2 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 ч.л. ванілі
- 1,5 склянки молока
- 2 ч.л. розтопленого вершкового масла
- 2 ч.л. борошна
Приготування
Змішайте в каструлі борошно і яйця, так щоб зникли грудочки.
В іншій каструлі закип'ятіть молоко і цукор, не забувайте їх помішувати.
Влийте тонкою цівкою молоко з цукром в борошняну суміш, інтенсивно розмішуйте лопаткою.
Отриманий крем поставте на невеликий вогонь, постійно помішуючи, доведіть до запустіння. Не доводьте крем до кипіння !!!
Після цього зніміть крем для еклерів з вогню, додавши в нього ванільний цукор і вершкове масло. Добре перемішайте, а потім швидко охолодіть, поставивши в лід або холодну воду.
Заварний крем можна використовувати для еклерів або інших тістечок, тортів, пасок.