Затірка
Складові:
на 150г пшеничного борошна:
- 500г картоплі
- 1 цибулину
- 1 корінь петрушки
- 60г сала
- 1 ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки
- 2 горошини запашного перцю
Приготування
У просіяне борошно вливають трохи холодної води, розмішують (але не місять) і розтирають в руках, поки не утворяться дрібні кульки на зразок гороху. З кісток, що лишились після приготування другої страви, варять бульйон, додаючи корінь петрушки. Потім в нього кладуть нарізану великими кубиками картоплю, солять, доводять до кипіння, засипають борошняні кульки, підсмажене разом з цибулею сало, запашний перець і варять ще 20—25 хв.
Подаючи на стіл, затірку посипають дрібно посіченою зеленню петрушки.