Всіма улюблений торт "Панч", супер банановий - легко і шалено смачно!
enjoy
10.01.2015

Форма 24 см.

Складові:
корж світлий:
- 1 ст. кефіру
- 1 яйцо
- 1 ст. цукру
- 1 ст. борошна
- 1 ч.л. соди

корж темний:
- 1 ст. кефіру
- 1 яйцо
- 1 ст. цукру
- 1 ст. борошна
- 1 ч.л. соди
- 2 ст.л. какао

начинка:
- 6 баночок бананового йогурту (100 грамових)
- банани 4-5 шт

прикраса:
- 4-5 бананів
- 2 баночки бананового йогурту
- шоколад 100 г + 2 ст.л. раст. масла
- горіхи будь для посипання

Приготування
Розігрійте духовку до 180 С
У миску вилити кефір. Додати яйце, цукор, борошно, соду і все ретельно-ретельно розмішати вінчиком.
Тісто вилийте у форму, застелену папером для випічки.
Темний корж робиться так само, тільки з додаванням какао.
Випікати в розігрітій до 180 С духовці до готовності (спочатку один корж, потім другий).

Дати коржам охолонути. Потім якийсь корж розрізати уздовж навпіл - це буде основа.
Покладіть основу на блюдо, а іншу половину поріжте на шматочки. Світлий корж так само поріжте на невеликі шматочки. І складіть всі шматочки в окрему миску.
Поріжте банани не дуже дрібно. Покладіть його в миску з шматочками коржа. Весь йогурт додаємо в миску з бананами і шматочками коржа. Перемішуємо.

Викладаємо на корж-основу цю масу, утрамбовуємо і надаємо куполоподібну форму. Зверху вилити йогурт (бананового йогурт або натуральний йогурт, размешаннй з цукровою пудрою).
Розподілити по всій поверхні торта і поставити на кілька годин у холодильник для просочення (у мене стояв ніч).

Вранці я розтопила шоколад з раст. маслом. Розрізала банани на 2-3 частини вздовж, мазала одну сторону шоколадною глазур'ю і прикладала до торта (від того, що торт холодний, глазур застигала секунд за 5 і банан прилипав до поверхні торта). Зверху полила шоколадною глазур'ю.
Посипала горіхами (мигдаль і смажений фундук). Чуть-чуть почекали, поки глазур захолоне.

close
Додати свій рецепт