Вишневий штрудель
enjoy
27.04.2015

Складові:
тісто:
- 250г борошна
- 1 яйце
- 180 - 200 мл води

начинка:
- 1 кг вишні
- 100г цукру
- 1 ч.л. кориці
- 3 ст.л. молотих сухарів

Приготування
Якщо ви використовуєте морожену вишню, її потрібно попередньо розморозити і злити зайву рідину. Просійте борошно, додайте в нього яйце і воду, замісіть тісто. Вимішувати тісто потрібно поволі довго, хвилин 10 - 15, при потребі додаючи борошно.

В результаті має вийти пластичне, м'яке тісто, що не липне до рук. Покладіть його у миску, що змащена рослинною олією, накрийте харчовою плівкою і залиште на 30 хв. Головний секрет штруделя - це найтоньше тісто.

Для того, щоб розкачати тісто до потрібного стану, зручно використовувати звичайний кухонний рушник. Розстеліть його на столі, добре підпорошіть рушник борошном, розкачайте тісто. У процесі розкачки тісто потрібно перевертати на іншу сторону. Коли тісто стане достатньо тонким, почніть розтягувати його руками. Не бійтесй розтягувати - тісто дуже пластичне і добре тягнеться. В результаті має вийти дуже тонкий прямокутний пласт тіста.

Посипте тісто молотими сухарями (вони вберуть у себе вишневий сік під час випікання), розкладіть вишню, додайте корицю і цукор. Важливо залишити вільним край тіста, аби зручно зробити останній виток. За допомогою рушника заверніть рулет. Перекладіть його на братванку, трошки змастіть рослинною олією і притрусіть цукром.

Випікайте при температурі 200 градусів 30 -40 хв до золотистого кольору. Краще за все подавати штрудель злегка теплим.

close
Додати свій рецепт