Весела бджілка

Складові:
тісто на 1 корж:
- 7 яєць
- 180 г цукру
- 180 г борошна
- 4 ст. л. меду натурального 
- 2 ст. л. олії
- 50 г шоколаду (або перемелених горішків)
- 50 г кокосової стружки (або маку)
- 1 пакетик розпушувача (10 г)

сирний корж:
- 700 г сиру
- 4 яйця
- 4 ст. л. згущеного молока
- 150 цукру-пудри
- 1 пакет пудингу сметанкового
- 1 пакет кисілю лимонного
- 50 г кокосової стружки 

крем:
- 0,5 л молока
- 2 яйця
- 2 ст. л. борошна
- 1 скл. цукру
- 0,5 лимона (сік) 
- 400 г масла

поливка:
- 100 г чорного шоколаду
- 3 ст. л. сметани

Приготування
Яйця з цукром гарно збити міксером. Додати мед, олію, муку і порошок до печива. Гарно розмішати. Розділити тісто на 2 частини. 
До 1 додати кокосову стружку або сухий мак.
До 2 додати потертий на терці шоколад або перемелені горішки.
Тісто повинно бути як густа сметана. Потрібно обережно додавати муку, спочатку 150 г, а тоді дивитись, може більше не потрібно, щоб корж не вийшов "забитим". 
Бритванку застелити пекарським папером, чуть змастити олією і присипати мукою, викласти ложкою спочатку 1 тісто, поверх 2. Пекти в розігрітій духовці хв. 20-25 (до сухої палички).

Я пекла у бритванці розміром 37Х27, отож таких коржів відповідно робила 2. 

Сир перемолоти м'ясорубкою (перетерти через сито, збити блендером, як кому зручно), додати збиті з цукром-пудрою яйця, згущене молоко, кисіль, пудинг і кокосову стружку. Все гарно розмішати і викласти у застелену пекарським папером бритванку. Пекти в розігрітій духовці приблизно 40 хв. або до готовності, як звичайний сирник.

На крем гарно розмішати яйця з цукром, мукою, додати молоко, збити, щоб не було грудочок і зварити. Остудити. Масло збити, потроху додати зварену масу і сік лимона.

Шоколад розтопити на водяній бані, додати сметану, гарно розмішати. 

Готовим кремом перекласти коржі. Зверху залити шоколадною поливкою.



Джерело: Яйця з цукром гарно збити міксером. Додати мед, олію, муку і порошок до печива. Гарно розмішати. Розділити тісто на 2 ча
close
Додати свій рецепт